Krem juha od šparoga
Šparoga, lat. Asparagus, višegodišnja je biljka iz porodice ljiljana. Sama biljka ima bogatu nutritivnu vrijednost i sadrži brojne vitamine (A, K, B, C i E), željezo, bakar, folnu kiselinu, mangan, vlakna, kalij, cink, selen, magnezij, neesencijalne aminokiseline asparagin (po kojem je biljka i dobila ime) i valin, te esencijalnu aminokiselinu tirozin. Također je izvrsna namirnica za one koji žele izgubiti suvišne kilograme, upravo zbog toga što 100 g šparoga sadrži tek 20 kalorija. Šparoge snižavaju krvni tlak, potiču rad probave, čuvaju zdravlje srca, imaju antireumatsko djelovanje, potiču rad jetre i žuči, čuvaju zdravlje ženskog i muškog reproduktivnog sustava, te izvrsno čiste kožu stoga bi bilo krajnje vrijeme da ubacite ovaj sastojak u svakodnevnu prehranu.
Sastojci:
Priprema: