X

Prijava

Krivi podaci!
Nemate račun? Registrirajte se
X

Pretraži

Mjesto:
Djelatnost:
Slobodna pretraga:

Ginekologija

Ginekologija je grana medicine koja se bavi bolestima i poremećajima ženskih spolnih organa maternice, vagine i jajnika, usko povezana s porodništvom. Razvoj medicine i tehnologije omogućio je napredak u liječenju trudnica, neplodnosti i tumora. Androlog je liječnik koji se bavim muškim bolestima. Po zakonu, u Republici Hrvatskoj svaka žena s navršenih 16 godina treba imati svog ginekologa, kao što ima liječnika opće prakse. Moderna tehnologija i razvoj medicine doveli su do velikog napretka ginekologije i opstetricije. No, povijest ginekologije je duga, najstariji zapisi postoje iz 1800-te godine prije Novog vijeka. Riječ je o Kahunskom ginekološkom papirusu i bavi se ženskim bolestima, plodnošću, trudnoćom i kontracepcijom. Ginekologija je usko povezana s kirurgijom i baš kao u ovoj grani medicine, liječiti se može lijekovima ili kirurškim zahvatima, ovisno o dijagnozi. Kako bi se postavila anamneza, obavlja se ginekološki pregled, a na redovite preventivne preglede svaka bi žena trebala odlaziti jednom godišnje. To uključuje PAPA test i ultrazvučni pregled, ali i razgovor s ginekologom, pogotovo ako žena ima strah od pregleda.

Privatna specijalistička ginekološka ordinacija Mirjana Semenić Rutko, dr. med., spec. ginekolog

Ordinacija posjeduje vrhunske aparate za ginekološke preglede, poput digitalnog kolposkopa, te ultrazvučnog aparata s mogućnošću 3D i 4D pregleda.

 • Ginekologija, Akupunktura
 • Kralja Tvrtka 3, 32000 Vukovar

Pogledaj instituciju

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i onkologiju dr. Laušin

Poliklinika pruža usluge koje uključuju: ginekološki pregled, dijagnostiku i liječenje promjena na vratu maternice, menopauzalne tegobe.

 • Ginekologija, Poliklinike
 • Kardinala Alojzija Stepinca 57, 31000 Osijek

Pogledaj instituciju

Ginekološka ordinacija Igor Lončar, dr.med.spec. ginekologije i opstetricije

Ordinacija Lončar svojim pacijentima pruža usluge vrhunske kvalitete iz područja: ginekologije, porodništva, te iz područja ultrazvučne dijagnostike.

 • Ginekologija, Ultrazvučna dijagnostika
 • Plitvička 11, 47000 Karlovac

Pogledaj instituciju

Poliklinika dr. Marton za ginekologiju i porodiljstvo

Unutar poliklinike se obavljaju ginekološki pregledi poput: ultrazvuka, papa testa, uzimanja obrisaka iz maternice, kolposkopskih pregleda.

 • Ginekologija, Poliklinike
 • Andrije Hebranga 20/II, 10000 Zagreb

Pogledaj instituciju

POLIKLINIKA KATUNAR

Poliklinika Katunar smještena u Crikvenici u svojoj ponudi nudi internističke preglede, ultrazvučne preglede, ginekološke preglede

 • Poliklinike, Ginekologija, Medicinsko-biokemijski laboratorij, Oftalmologija, Ortopedija, Pedijatrija, Psihijatrija, Radiologija, Dermatovenerologija, Neurologija, Interna medicina, Kardiologija, Ultrazvučna dijagnostika
 • DR.I.KOSTRENČIĆA 10, 51260 Crikvenica

Pogledaj instituciju

Poliklinika za ginekologiju, porodiljstvo i opću internu medicinu Vili

Poliklinika Vili organizirana tako da sve dijagnostičke postupake i liječenje rješava ambulantno, unutar jednoga dana.

 • Ginekologija, Poliklinike, Interna medicina, Ultrazvučna dijagnostika
 • Ilica 191 e, 10000 Zagreb

Pogledaj instituciju
1 2 3 4 5 6 ... 23 >

Halo doktore © 2018 sva prava pridržana