X

Tražite doktora?

X

Prijava

Krivi podaci!
Nemate račun? Registrirajte se

Izvor slike: Unsplash

17.4.2020.

Zaronite u svijet online edukacija na ovih 5 edukativnih platformi


Nekada su samo neki mogli bezbrižno surfati po Internetu, a danas nam je svima dostupan. Možete li zamisliti život bez mobitela i korisnih aplikacija koje nam pomažu da brže dođemo do rješenja te da se povežemo s dragim osobama koje su u drugim gradovima i državama? Što se tiče edukacije, postoji jako puno korisnih web stranica koje nam nude edukativan sadržaj, pa čak možemo upisati novi fakultet, slušati predavanja te polagati ispite online. Zvuči sjajno, zar ne? Zašto to onda ne bismo iskoristili, pogotovo sada kada smo zatvoreni u svojim domovima. U nastavku Vam predlažemo 5 korisnih online edukativnih platformi na kojima možete upisivati tečajeve, učiti te dobivati certifikate za stečeno znanje, a sve to možete ostvariti jednostavnom registracijom te uz malo motivacije i dobre volje.

Jeste li ikada razmišljali o tome da naučite razvijati mobilne aplikacije, da naučite crtati ili da usavršite svoje vještine u Word Excelu? Sada imate priliku pronaći ono što Vas najviše zanima te upisati online tečaj nakon kojega možete dobiti certifikat te obogatiti svoj životopis. Neki od Vas će iskoristiti stečena znanja i vještine za određeni hobi kojim se bave uz redovni posao, dok će neki usavršiti znanja upravo iz područja u kojem se profesionalno razvijaju što će biti dobro za Vaš osobni razvoj, ali isto tako i za razvoj samog poslovanja. Izdvojili smo za Vas 5 online platformi koje nude online tečajeve, tako da je vrijeme da istražite što Vas zanima, registrirate se te započnete novu pustolovinu.

Udemy – odaberi jedan od 100.000 online video tečajeva

Udemy je onlina platforma za učenje namijenjena odraslim osobama koje se žele profesionalno usavršavati ili steći nova znanja i vještine iz nekih drugih područja koja ih zanimaju, ali nisu striktno vezana uz njihovu struku. Naime, kako biste upisivali tečajeve na ovoj platformi, trebate se registrirati koristeći svoj e-mail. Sam proces je vrlo jednostavan, kao kod svih drugih stranica koje zahtijevaju registraciju prije samog korištenja. Nakon što ste obavili taj početni proces, možete početi istraživati te odabrati onaj tečaj koji Vam se najviše dopada. 

Izvor fotografije: Pexels
Na platformi su dostupne edukacije iz raznih područja, tako da postoje kategorije poput: businessa gdje možete naučiti kako napraviti financijsku analizu, kako koristiti formule u Excelu, naučiti baratati poslovnim analizama te usavršiti investicijsko bankarstvo, dizajna gdje možete naučiti raditi u Adobe Photoshopu, Indesignu, Illustratoru te naučiti osnove 3D modeliranja i crtanja, fotografije kako biste se naučili koristiti Adobe programima kao što su Premiere Pro CC, Lightroom Classic, kako biste usavršili svoje vještine fotografiranja i uređivanja na mobitelu, razvoja weba i aplikacija kako biste se naučili programirati u Pythonu i Javi, postali web developer te naučili razvijati aplikacije u Androidu. Također, nude se i edukacije iz područja marketinga poput digitalnog marketinga, Google oglasa za početnike, Facebook oglasa, Instagram Marketinga, Social Media Marketinga, Google Analyticsa, SEO treninga, YouTube Masterclassa, Copywritinga i MailChimp Email Marketinga. 

HubSpot Akademija – online platforma za digitalni marketing

Ova platforma je idealna za sve one koji žele unaprijediti svoje poslovanje te prijeći na online način rada - bilo to kroz web shop, društvene mreže ili pokretanje YouTube kanala. Danas svi žele jednostavna rješenja te žele pronaći odgovore na pitanja u maksimalno dva klika, tako da je vrlo važno rangirati se vrlo visoko na samoj tražilici da bi kupci pronašli upravo Vas! Kako bi se držao korak s promjenama u digitalnom marketingu, potrebno je prilagođavati marketinšku strategiju Googleovim algoritmima, pratiti marketinške trendove i razvijati marketinški plan.

Vrlo je važno pratiti aktualne trendove, što većina poduzeća i radi, tako da je danas neophodno obratiti pozornost na digitalni marketing te kontinuirano raditi na razvoju tog dijela poslovanja kako biste se istaknuli u moru sličnih tvrtki.

HubSpot je tvrtka koja brojnim poduzećima nudi pregršt besplatnih online alata za unaprjeđivanje poslovanja, a 2016. godine su pokrenuli online platformu za učenje pod nazivom HubSpot Akademija na kojoj nude razne tečajeve iz područja digitalnog marketinga, prodaje, dizajna te poduzetništva. Također, potrebno se registrirati prije upisivanja pojedinih online tečajeva, a po završetku možete dobiti certifikat koji se odmah povezuje s Vašim LinkedIn profilom te ga možete uvrstiti u svoj životopis.   

MOZ Akademija - za sve one koji žele nadmudriti Google

U početku je MOZ bila stranica na kojoj su SEO stručnjaci pisali blog pomoću kojega su željeli educirati sve posjetitelje stranice. Naime, SEO je kratica za pojam search engine optimizacija, odnosno hrvatski pojam optimizacija tražilice. SEO označava prilagođavanje internetske stranice kako bi je tražilice lakše pronalazile, a cilj svake tvrtke je pozicionirati svoj web što bolje u rezultatima pretrage. S obzirom na veliku zainteresiranost posjetitelja stranice za samu temu, MOZ je odlučio pokrenuti online edukativnu platformu kako bi obrazovali posjetitelje kroz set videozapisa.

Izvor fotografije: Unsplash
Na platformi su dostupne brojne edukacije vezane uz optimizaciju tražilice, tako da možete birati neke od sljedećih tema: Osnove optimizacije tražilice, Osnove lokalne optimizacije tražilice, Istraživanje ključnih riječi, Optimizacija web stranice, Osnove backlinkova, SEO izvještavanje, Tehnička SEO revizija te brojne druge. S obzirom na tešku situaciju kroz koju prolazi cijeli svijet, MOZ akademija je odlučila ponuditi svim korisnicima besplatno pohađanje tečajeva do 31. svibnja uz upisivanje koda "wegotthis" prilikom upisivanja samog tečaja.

Khan Akademija - mjesto gdje možete sve naučiti!

Kao što i naslov kaže, moto ove online platforme je "You can learn anything", a na njoj je dostupan sadržaj za učenike, profesore, roditelje i sve one koji su zainteresirani za područja koja obuhvaćaju tečajevi. Učenici se, na Khan Akademiji, čak mogu i pripremati za prijemne ispite na fakultete, dok su za one najmlađe (djecu od 2-7 godina) dostupne razne edukativne aplikacije kako bi ih se na što zanimljiviji način uvelo u svijet online edukacije. Roditelji mogu slušati predavanja zajedno sa svojom djecom, kako bi im što uspješnije mogli pomoći s učenjem te kako bi im objasnili pojedine koncepte koje trebaju savladati za školu. Svi posjetitelji platforme, koji su zainteresirani za pojedine tečajeve, trebaju se registrirati koristeći svoju mail adresu, nakon čega mogu birati određeni tečaj koji ih zanima, upisati ga te započeti s pregledavanjem videozapisa iz područja kao što su: matematika, znanost i inženjering, umjetnost i društvene znanosti, pripreme za polaganje ispita, ekonomija i financije te računarstvo.

Coursera - platforma koja nudi stotinu tečajeva iz područja IT-a

Kroz partnerstvo s vodećim američkim fakultetima ova online platforma nudi na stotine predavanja - neka su besplatna, dok neka trebate nadoplatiti, no u tom slučaju možete steći diplome koje će Vam koristiti u daljnjem razvoju karijere. Predavanja na platformi Coursera su na engleskom jeziku te u formi videozapisa, polaznicima tečajeva se nude tutorijali programiranja kako bi im svaka lekcija bila što jasnija te kako bi mogli samostalno obavljati vježbe kroz koje se prolazi na predavanjima. Predavači su vrhunski stručnjaci iz IT područja koji su već dugi niz godina profesori na vodećim sveučilištima. Polaznicima, koji se prethodno trebaju registrirati, se nude online tečajevi u kojima mogu naučiti programirati u Pythonu, Matlabu, mogu učiti o umjetnoj inteligenciji, algoritmima, osnovama Google Cloud platforme i ostalim temama. Na ovoj online platformi polaznici također mogu razne pohađati fakultetske programe te mogu steći sofisticirane certifikate koji će biti potvrda budućim poslodavcima o stečenim znanjima i vještinama. 

Izvor fotografije: Pexels

Podijeli:

Pogledaj i preostale tekstove

Ostavite komentar

Hvala na komntaru! Isti će se prikazat nakon kontrole.
Dogodila se greška, molimo pokušajte ponovo!

Komentari

Budite prvi koji će komentirati...

Halo doktore © 2018 sva prava pridržana
PRETRAŽI HALO-DOKTORE
Mjesto:
Slobodna pretraga:
Djelatnost: