28.11.2018.
Pita od tikvica i posnog sira
Tikvice pripadaju porodici Cucurbitaceae, te botanički spadaju u voće iako se u kuhinji tretiraju kao i svo ostalo povrće tako da bi ih većina osoba vjerojatno svrstala u povrće. One potječu iz Amerike, dostupne su tijekom cijele godine, no najbolje su u sezoni od svibnja do kolovoza. Bogate su kalijem, manganom, vitaminima B i C, te vlaknima koja potiču probavu i čiste crijeva od otrova što smanjuje vjerojatnost od pojave raka crijeva, dok posni sir sadrži manji postotak mliječne masti i probiotičke bakterije koje također pozitivno djeluju na probavni sustav čovjeka.
Sastojci
1 tikvica1 jaje
120 grama posnog sira
Himalajska sol
Malo origana
1 žličica đumbira u prahu
Malo bosiljka
1/2 žličice soda bikarbone2 žlice sezama
Priprema:
Tikvice naribajte na što sitnije i izmješajte sa svim ostalim sastojcima.Na pleh stavite papir za pečenje pa na njega smjesu.
Pecite 27-30 minuta na 180 stupnjeva.
Tagovi:
zdravlje
,
prehrana
,
recepti
,
nutricionizam
,
zdravaprehrana
,
zdravi recepti
,
tikvice
,
sir
Podijeli:
Pogledaj i preostale tekstove
Ostavite komentar
Komentari
Budite prvi koji će komentirati...
PRETRAŽI HALO-DOKTORE
Mjesto:
Slobodna pretraga:
Djelatnost: