X

Tražite doktora?

X

Prijava

Krivi podaci!
Nemate račun? Registrirajte se

Izvor slike: Fresh New England

28.11.2018.

Pita od tikvica i posnog sira


Tikvice pripadaju porodici Cucurbitaceae, te botanički spadaju u voće iako se u kuhinji tretiraju kao i svo ostalo povrće tako da bi ih većina osoba vjerojatno svrstala u povrće. One potječu iz Amerike, dostupne su tijekom cijele godine, no najbolje su u sezoni od svibnja do kolovoza. Bogate su kalijem, manganom, vitaminima B i C, te vlaknima koja potiču probavu i čiste crijeva od otrova što smanjuje vjerojatnost od pojave raka crijeva, dok posni sir sadrži manji postotak mliječne masti i probiotičke bakterije koje također pozitivno djeluju na probavni sustav čovjeka.

Sastojci

1 tikvica
1 jaje
120 grama posnog sira
Himalajska sol
Malo origana
1 žličica đumbira u prahu
Malo bosiljka
1/2 žličice soda bikarbone2 žlice sezama

Priprema:

Tikvice naribajte na što sitnije i izmješajte sa svim ostalim sastojcima.

Na pleh stavite papir za pečenje pa na njega smjesu.

Pecite 27-30 minuta na 180 stupnjeva. 

Podijeli:

Pogledaj i preostale tekstove

Ostavite komentar

Hvala na komntaru! Isti će se prikazat nakon kontrole.
Dogodila se greška, molimo pokušajte ponovo!

Komentari

Budite prvi koji će komentirati...

Halo doktore © 2018 sva prava pridržana
PRETRAŽI HALO-DOKTORE
Mjesto:
Slobodna pretraga:
Djelatnost: