X

Tražite doktora?

X

Prijava

Krivi podaci!
Nemate račun? Registrirajte se

Izvor slike: Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

8.11.2018.

Razni načini upotrebe kokosovog šećera


Trebali biste svakodnevno koristiti kokosov šećer kao cjelovitu zamjenu za bijeli šećer jer je kokos bogat izvor minerala poput: kalcija, željeza, magnezija, fosfora, cinka, bakra, mangana i selena, te vitamina kao što su: tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B5 ili pantotenska kiselina i vitamin B6. Možete ga koristiti kao dodatak zelenim kašastim sokovima, hladnim i toplim pićima, raznim desertima, žitaricama i voćnim salatama. Ne mijenja značajno aromu jela jer mu je okus sličniji smeđem šećeru nego kokosovom brašnu.

1. Čokoladni frape 

Vrlo jednostavan za pripremu, čokoladni frape je mnogima omiljeni slatki obrok. Ujedno sadrži i sastojke koji blagotvorno djeluju na vaš organizam - kokosov šećer, kakao maslac i kakao prah, koji će vam osigurati potrebnu količinu energije, a i zasladiti vaš dan. U svakom slučaju je zdravija varijanta od bijelog šećera, a u kombinaciji s kakao prahom dobit će gorkasti okus tamne čokolade. 

 Sastojci za 1 osobu:

1 šalica bademovog mlijeka
1 velika smrznuta banana
2 jušne žlice kokosovog šećera 
2 jušne žlice kakao praha
1 jušna žlica otopljenog kakao maslaca
2 jušne žlice zrna kakaa

Priprema:

Odmrznite banane i otopite kakao maslac na pari. Ubacite u mikser sve navedene sastojke i miksajte dok ne dobijete kremasti frape. 

2. Kokosovo vrhnje za kavu

Predviđeno vrijeme izrade je 3 minute.

Sastojci: 

1 limenka kokosovog mlijeka
1 jušna žlica šećera kokosove palme
1 jušna žlica vanilije u prahu
1 jušna žlica cejlonskog cimeta

Priprema:

U posudi s poklopcem pomiješajte sve sastojke. Stavite poklopac na posudu i dobro je protresite, te pohranite u hladnjak.

3. Piling za usne

Neki kozmetički proizvodi sadrže kokosov šećer jer čisti površinski sloj kože i uklanja odumrle stanice. Dobra vijest je da i sami možete napraviti domaći piling za usne koristeći upravo kokosov šećer, a za pripremu će vam biti potrebno samo 2 minute i malo dobre volje.

Sastojci: 

1 jušna žlica šećera kokosove palme
1 jušna žlica sirovog kokosovog ulja
1 čajna žlica meda iz male staklenke

Priprema:

U malu zdjelu smjestite sve sastojke i lagano promiješajte. Nakon toga prebacite smjesu u staklenku kako biste ju mogli praktično primjenjivati svaki put kada poželite napraviti piling. Ako poželite napraviti piling i ukloniti odumrle stanice, samo nanesite sadržaj iz staklenke na svoje usnice i blago protrljajte. 

Podijeli:

Pogledaj i preostale tekstove

Ostavite komentar

Hvala na komntaru! Isti će se prikazat nakon kontrole.
Dogodila se greška, molimo pokušajte ponovo!

Komentari

Budite prvi koji će komentirati...

Halo doktore © 2018 sva prava pridržana
PRETRAŽI HALO-DOKTORE
Mjesto:
Slobodna pretraga:
Djelatnost: